Αγία Μαρίνα, Χανιά

Η Αγία Μαρίνα βρίσκεται 9 χιλιόμετρα Δυτικά από τα Χανιά και είναι ένα παραθαλάσσιο πλήρως αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο όπως και οι κοντινοί οικισμοί Σταλός και Πλατανιάς. Έχει 1450 μόνιμους κατοίκους.

Agia Marina, Chania
Αγία Μαρίνα, Χανιά

Αξίζει να δείτε την μικρή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, από την οποία πήρε το όνομα του το χωριό και σε απόσταση 1,5 χιλιόμετρα στα νότια, την Νεροσπηλιά, ένα αρκετά ενδιαφέρον σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες που κατά τη διάρκεια των Μινωικών χρόνων χρησιμοποιήθηκε ως χώρος λατρείας.

Εάν θελήσετε να δείτε τα Κρητικά αγριοκάτσικα, τα περίφημα κρι-κρι μπορείτε να επισκεφθείτε το νησάκι Άγιοι Θεόδωροι, με εκδρομικά καΐκια από τα Χανιά ή με ιδιωτικό σκάφος από την Αγία Μαρίνα. Η επίσκεψη στη νησίδα απαιτεί άδεια από το Δασαρχείο, δεδομένου ότι ο χώρος της νησίδας είναι προστατευόμενος και η πρόσβαση περιορισμένη.

Στο χωριό γίνεται πανηγύρι στις 17 Ιουλίου στη γιορτή της προστάτιδας του χωριού Αγίας Μαρίνας.

Τουριστικό θέρετρο με μεγάλη ανάπτυξη, η Αγία Μαρίνα διαθέτει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και διαμερίσματα για ενοικίαση. Επίσης διαθέτει πολλές ταβέρνες και εστιατόρια με καλό φαγητό για κάθε γούστο. Η Αγία Μαρίνα είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών επειδή έχει πολλούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, μπαρ και κλαμπ με Ελληνική και ξένη μουσική. Έτσι οι νύκτες εδώ είναι γεμάτες με έντονη και ποικίλη διασκέδαση και ο τόπος υπόσχεται στους επισκέπτες ότι δεν θα πλήξουν.

Η πρόσβαση στο χωριό εξασφαλίζεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και με ταξί από τα κοντινά Χανιά .

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from Hotel Alexia and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time