Χανιά

Τα Χανιά βρίσκονται στη βόρεια ακτή στη δυτική Κρήτη και είναι η πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Ο νομός Χανίων συνδυάζει πολλές όμορφες παραλίες, μικρές εύφορες πεδιάδες, ψηλά βουνά και βαθιά φαράγγια.

Chania - Old Harbor
Χανιά - Παλιό λιμάνι

Τα Χανιά είναι από τις αρχαιότερες πόλεις στην Κρήτη με πλούσια και πολυτάραχη ιστορία. Σήμερα είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νησιού, μια πόλη που έχει διατηρήσει την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και διατηρεί τα περισσότερα μνημεία της από την εποχή των Ενετών και των Τούρκων.

Το βενετσιάνικο λιμάνι με το φάρο και η παλιά πόλη στο κέντρο, έχουν χαρίσει στα Χανιά τη φήμη της πιο γραφικής πόλης στην Κρήτη που φιλοξενεί πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο. Ακολουθώντας τις εξελίξεις των καιρών, τα Χανιά φιλοξενούν το Πολυτεχνείο Κρήτης και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η παλιά πόλη στα Χανιά εξακολουθεί να είναι ο πυρήνας των Χανίων, με τα στενά δαιδαλώδη σοκάκια της και τα διατηρητέα κτίρια διαφόρων περιόδων. Πολλά από τα κτίρια αυτά χρησιμοποιούνται σήμερα σαν μικρά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα ή κατοικίες.

Μη διστάσετε να περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια που θα σας οδηγήσουν στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Εκεί θα απολαύσετε ένα ρομαντικό περίπατο με θέα το φάρο, θαυμάζοντας ταυτόχρονα την αρχιτεκτονική των κτιρίων που περιβάλουν το λιμάνι.

Venetian Harbor
Ενετικό λιμάνι

Το τούρκικο Γιαλί τζαμί λοιπόν δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο. Πρόκειται για ένα τετράγωνο κτίριο με μεγάλο τρούλο και 6 μικρούς θόλους που υποστηρίζεται από τέσσερα τόξα. Το τζαμί λειτουργούσε σαν μουσουλμανικός λαός μέχρι το 1923, οπότε έφυγαν από την Κρήτη οι τελευταίοι μουσουλμάνοι με την ανταλλαγή πληθυσμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αρχιτεκτονικά παρουσιάζει έντονα αραβικά χαρακτηριστικά. Για κάποιο διάστημα στέγαζε το Μουσείο Χανίων ενώ στις μέρες μας φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις τέχνης..

Agora of Chania
Η Αγορά των Χανίων

Κατά την περιήγηση σας στα Χανιά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Δημοτική Αγορά που βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων, εκεί όπου στεκόταν επί Ενετοκρατίας ο κύριος προμαχώνας των οχυρώσεων. Χτίστηκε σε σχέδιο του ντόπιου μηχανικού Δρανδάκη, ακολουθώντας το πρότυπο της σκεπαστής αγοράς της Μασσαλίας. Εγκαινιάστηκε το 1913 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αποτελεί αρχιτεκτονικό στολίδι για τα Χανιά μια που είναι από τις εντυπωσιακότερες στο Βαλκανικό χώρο.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from Hotel Alexia and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time