Τουριστικές πληροφορίες

Samaria Gorge
Το Φαράγγι της Σαμαριάς

The Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα στην Κρήτη. Βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, στην οροσειρά Λευκά Όρη. Είναι το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης με 18 χιλιόμετρα μήκος.Το φαράγγι ξεκινάει από το ξυλόσκαλο ( υψόμετρο 1227 μ )στο οροπέδιο του Ομαλού και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στη νότια Κρήτη.

Η χλωρίδα και η πανίδα στον Εθνικό δρυμό της Σαμαριάς είναι εξαιρετικά πλούσιες. Στο φαράγγι θα συναντήσετε μοναδικά είδη φυτών και ζώων που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις. Αναφέρεται ότι στο φαράγγι υπάρχουν 450 είδη φυτών και σύμφωνα με το νόμο δεν επιτρέπεται να αφαιρεθεί τίποτα από τον χώρο, ούτε καν ένα λουλούδι.

Στη Σαμαριά θα θαυμάσετε τα δάση της με τα πελώρια πεύκα και τα κυπαρίσσια, μια εικόνα από το παρελθόν της Κρήτης, όταν το νησί καλυπτόταν από δάση ονομαστά για την καλή ποιότητα της ξυλείας τους, ιδανική για να φτιάχνονται γερά καράβια.

Μέσα στο φαράγγι δεν αποκλείεται να συναντήσετε τους διάσημους κατοίκους του, τα αγριοκάτσικα της Κρήτης γνωστά και ως “κρι – κρι”. Το αγριοκάτσικο είναι είδος ενδημικό στην Κρήτη και το πιθανότερο είναι να συναντήσετε μερικά στο χωριό της Σαμαριάς, καθώς συχνά πλησιάζουν τα τελευταία σπίτια του χωριού.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Κρήτη μην παραλείψετε να επισκεφθείτε επίσης :

Elafonisi
Ελαφονήσι

Το διάσημο νησάκι Ελαφονήσι με τη λιμνοθάλασσα και τις εξωτικές παραλίες με τη ροζ άμμο, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στην Κρήτη.

Gouverneto
Gouverneto monastery

Τη Μονή Γουβερνέτου, ένα μοναστήρι από το 1537 από όπου ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο Αρκουδόσπηλιος και στην ερειπωμένη Μονή Καθολικού με το ναό του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη.

Mpalos
Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

Τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και τη Γραμβούσα με το κάστρο στην κορυφή του ακρωτηρίου.

Falasarna
Τα Φαλάσαρνα

The Τα Φαλάσαρνα , μια ατέλειωτη παραλία και ένα αρχαίο λιμάνι που ένας σεισμός το ανέβασε ψηλότερα από τη θάλασσα.

Fragkokastello
Φραγκοκάστελλο

Το Φραγκοκάστελλο με το κάστρο που έχτισαν οι Ενετοί τον 14 ο αιώνα και τα φαντάσματα των νεκρών πολεμιστών, τους περίφημους Δροσουλίτες, πάνω σε μια ειδυλλιακή παραλία.

Στην κορυφή του βουνού Άγιος Δίκαιος και σε υψόμετρο 1182 μέτρα διατηρείται παρατηρητήριο του απειλούμενου είδους γυπαετού Gypaetus Barbatus το άνοιγμα των φτερών του οποίου μπορεί να φτάσει και τα 3 μέτρα.

Gypaetus Barbatus
Gypaetus Barbatus

Ένα από τα δύο εναπομείναντα ζευγάρια αυτού του σπάνιου είδους πουλιού ζει στο δήμο Ινναχωρίου, συγκεκριμένα στο χωριό Έλος και προστατεύεται από εξαφάνιση στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τοπική βλάστηση του βουνού και η δυνατότητα να δείτε αυτόν τον σπάνιο αετό, καθώς και πολλά άλλα είδη πτηνών και ζώων, κάνουν το βουνό μια φανταστική πρόταση για εκδρομή.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Log in

×

Sign up to keep in touch!

Be the first to hear about special offers and exclusive deals from Hotel Alexia and our partners.

Check out our Privacy Policy & Terms of use
You can unsubscribe from email list at any time